Güncel RØDE Kablo ve Adaptör Kılavuzu

Eğer bir içerik üretiyorsanız, farklı senaryolarda birden fazla cihazla kayıt cihazı ve birden çok mikrofon kullanma mecburiyetinde kalabilirsiniz. Bu, mikrofonunuzla birlikte gelen kablonun her senaryoda ihtiyacınız olan işi tam olarak yapacağı anlamına gelmeyebilir; ya kablo yeterli uzunluğa sahip değildir ya da kayıt cihazınız için bağlantı türü yanlış olabilir. Neyse ki, biz çok çeşitli uygulamalara uygun olan bir dizi yüksek kaliteli kablo ve adaptör sunuyoruz.

Size hangi kablo ve adaptörün uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için, en iyi RØDE kablo ve adaptör kılavuzunu hazırladık, böylece çabucak kayıt alabilirsiniz.

RØDECaster Pro'yu MacBook Pro'ya bağlayan RØDE SC17 USB-C - USB-C kablosu

Farklı Kablo Bağlantılarını Anlamak

Öncelikle, çok fazla detaya girmeden önce bu listede karşılaşacağınız farklı kablo bağlantı türlerini, bunların ne için kullanıldığını ve yaygın olarak ne tür cihazlarda yer aldıklarını bilmeniz önemlidir.

TRS ve TRRS Kabloları

TRS-TRS  “Tip-Ring-Sleeve” kelimelerinin baş harflerinden gelir. Bu kısaltma, kablonun farklı bileşenlerinin bağlı olduğu girişinin üç segmentini ifade eder. Bunlar, sahip olduğunuz kablonun türünü belirlemeyi kolaylaştıran iki siyah bantla ayrılırlar. TRS kabloları; ses sinyallerini mikrofon gibi profesyonel bir ses ekipmanından kamera, mikser ve ses kartı gibi stereo girişi olan cihazlara aktarmak için yaygın olarak kullanılır. Bu kabloların çok çeşitli boyutları mevcuttur, en yaygın olanı 3.5 mm ve ¼ inç olarak gelir. 3.5 mm’lik TRS kabloları, genellikle birçok RØDE mikrofonla birlikte kameralara bağlantı için verilir.

TRRS - TRRS kablo fişinin dört segmentini ifade eden “Tip-Ring-Ring-Sleeve” kelimelerinin baş harflerinden gelir. Bunlar üç siyah bantla ayrılır (Unutmayın; iki bant = TRS, üç bant = TRRS). Bu ekstra Ring (halka), kablonun bağlanmak üzere tasarlandığı cihazlara bağlı olarak çeşitli amaçla kullanılır. Birçok akıllı telefon ve bilgisayarda, yerleşik bir mikrofona sahip kulaklıkları bağlamak için TRRS girişleri bulunur (ekstra bağlantı noktası mikrofon sinyalini taşımak içindir). SmartLav+ gibi bazı RØDE mikrofonlarında, özellikle doğrudan mobil cihazlara takmak için bir TRRS konektörü bulunur.

Not: Eğer TRS konektörlü bir mikrofonu TRRS girişli bir cihaza bağlamayı denerseniz, konektörlerin bağlantı noktaları uygun bir şekilde yerleşmeyeceğinden genellikle sorun yaşarsınız.

USB-A, USB-C ve Lightning Kablosu

USB-A: Bu tür kabloları biliyor olmalısınız. USB-A, her modern bilgisayarda (ve başka birçok aygıtta) bulunan en yaygın bağlantılardan biridir. Diğer USB türlerinden daha büyük olduğu için tanımlanması kolaydır. Klasik dikdörtgen USB kablosu.

USB-C: Birçok yönden USB-C, USB-A'dan daha çok yönlü bir bağlantıdır. Daha hızlı veri aktarım özelliğinin yanı sıra daha yüksek bir güç aktarımına izin verir; böylece daha hızlı şarj etme ve daha fazla güç tüketen cihazları çalıştırma yeteneği sağlar. USB-C konektörleri USB-A'dan daha küçüktür. Mikrofon ve diğer ses cihazlarının yanı sıra bilgisayarlarda ve mobil cihazlarda da giderek daha fazla kullanılmaktadırlar.

Lightning: Sadece Apple ürünlerine özgü olarak kullanılan Lightning, güç veya veri aktarımı için dijital sinyal taşıyan 8 pinli bir konektördür. Son 10 yıl içinde bir iPhone'unuz olduysa, cihazınızı şarj etmek veya bir bilgisayara bağlamak için bu kabloya rastlamış olabilirsiniz.

(Soldan sağa) RØDE USB-A, Lightning, and USB-C kabloları

3.5mm, XLR ve USB

Çoğu mikrofon, farklı cihazları bağlamak için ya 3.5 mm, ya USB ya da XLR ses çıkışına (veya bunların farklı kombinasyonlarına) sahiptir.

3.5 mm’lik çıkışlar genellikle mikrofonları kameralara ve kompakt ses kayıt cihazlarına bağlamak için kullanılır ve RØDE VideoMic serisi ve yaka mikrofonları gibi film yapımcılarına yönelik mikrofonlarda yaygın olarak bulunurlar.

USB çıkışları genellikle RØDE NT-USB, NT-USB Mini, VideoMic Me veya Wireless GO II mikrofon serileri gibi bilgisayarlar ve mobil cihazlarla kullanılması amaçlanan mikrofonlarda bulunur.

XLR çıkışları, stüdyo ve shotgun mikrofon serilerimizde olduğu gibi, mikser ve ses arayüzleri gibi profesyonel ses ekipmanlarına bağlanması amaçlanan mikrofonlarda kullanılır.

Yukarıda bahsedilen farklı bağlantılardan da görebileceğiniz üzere, mikrofonunuz ve kayıt cihazınız için ne tür bir kablo gerektiği konusunda dikkat etmeniz önemlidir. Mikrofonu bağlamaya çalışırken kablonuzun yanlış türde olduğunu fark etmekten daha sinir bozucu bir şey olamaz!

Haydi şimdi tüm bağlantı ihtiyaçlarınız için kapsamlı kablo serimizin detaylarına girelim.

SC1: TRRS Uzatma Kablosu (6 m)

SC1, TRRS – TRRS tipi uzatma kablosudur. 6 metre uzunluğundadır, film çekerken kameralardan uzakta durması gerekenler için bilgisayarlara veya mobil cihazlara bağlarken TRRS konektörlü mikrofonların erişim alanını genişletmek için idealdir.

SC2: 3.5mm TRS - TRS Kablo

SC2, mikrofonları veya kablosuz alıcıları kameralara bağlamak için kullanılan 3.5 mm TRS - TRS ara kablosudur. Spiral kablo sayesinde SC2 170 mm'den 400 mm'ye kadar kolayca uzayabilir.

VideoMicro'yu kameraya takmak için kullanılan RØDE SC2 TRS - TRS kablosu.

SC3: 3.5 mm TRRS - TRS Adaptörü

SC3, TRRS konektöre sahip mikrofonların (örneğin, RØDE smartLav+) kameralar ve ses kaydediciler gibi 3.5 mm’lik TRS girişli cihazlara bağlanabilmesi için tasarlanmış bir TRRS - TRS tipi dönüştürücü kablodur.

SC4: 3.5 mm TRS - TRRS Adaptörü

SC4, 3.5 mm’lik TRS çıkışlı mikrofonların TRRS girişli cihazlara bağlanabilmesi için tasarlanmış bir TRS - TRRS adaptörüdür. Bu, RØDE VideoMic'i, yaka mikrofonunu veya Wireless GO’yu bir bilgisayara, akıllı telefona veya tablete bağlamak istediğinizde idealdir.

SC5: Wireless GO II için 3.5 mm TRS - TRS Kablosu (Ayrı olarak satılmaz)

SC5, Wireless GO II ile birlikte gelen (ayrı satılmaz) TRS girişli kameraları ve diğer cihazları bağlamaya yarayan bir TRS - TRS kablosudur. Bu kablo, SC2 gibi spiral kablo olmayıp kamera etrafına sarılmasını kolaylaştırılan "hafızalı" bir kablodur.

RØDE SC5 ile Wireless GO II'nin kameraya bağlanması.

SC7: 3.5 mm TRS - TRRS Kablosu

SC7, RØDE VideoMic veya Wireless GO gibi 3.5 mm TRS çıkışına sahip mikrofonların bilgisayar veya mobil cihaz gibi TRRS girişli cihazlara bağlanabilmesi için tasarlanmış bir TRS - TRRS ara kablosudur.

SC8: 3.5 mm TRS - TRS Kablosu (6 m)

SC8, 6 metre uzunluğunda bir TRS - TRS kablosu olup 3.5 mm TRS çıkışına sahip mikrofonları uzaktaki kameralara ve ses kayıt cihazlarına bağlamak için idealdir.

SC9: 3.5 mm TRRS - TRRS Kablosu (1.5 m)

SC9, bir çok farklı ses cihazına bağlamak sağlamak için tasarlanmış bir TRRS - TRRS kablosudur. 1,5 metre uzunluğundadır, özellikle bir akıllı telefonu RØDECaster Pro'ya bağlamak için idealdir.

SC10: 3.5 mm TRRS - TRRS Kablo

SC10, VideoMic NTG'yi (oto-sensörlü TRS/TRRS çıkışına sahiptir) kameralara veya mobil cihazlara bağlamak için tasarlanmış bir TRRS - TRRS kablosudur, ayrıca herhangi bir TRRS cihazı ile kullanılabilir.

VideoMic NTG'yi kameraya bağlayan bir RØDE SC10

SC11: 3.5 mm TRS Splitter Kablosu

SC11, iki mono çıkışı tek bir stereo girişine bağlamak için kullanılabilen TRS splitter kablosudur. Özellikle iki mikrofonu bir kameraya bağlamak için uygundur; örneğin, iki Wireless GO alıcısını veya bir Wireless GO’yu ile bir VideoMic’i tek bir cihaza yollamak gibi.

SC15: Lightning Aksesuar Kablosu (USB-C - Lightning)

SC15, MFi sertifikalı USB-C mikrofonları iOS aygıtlarına bağlamak için tasarlanmış bir Lightning aksesuar kablosudur (USB-C'den Lighting'e). Özellikle VideoMic NTG'yi Lightning girişi olan iPhone'lara veya iPad'lere bağlamak için uygundur.

SC16: USB-C - USB-C Kablosu (300 mm)

SC16, USB-C çıkışına sahip RØDE mikrofonları yine USB-C uyumlu cihazlara bağlamak için tasarlanmış 300 mm uzunluğundaki USB-C’den USB-C’ye bir kablodur.

 SC17: USB-C - USB-C Kablosu (1.5 m)

SC17, USB-C çıkışlı RØDE mikrofonları yine USB-C uyumlu cihazlara bağlamak için tasarlanmış 1,5 m uzunluğunda USB-C’den USB-C’ye bağlantı kablosudur. Ayrıca SC17 Hi-Speed sertifikalıdır ve bu yüzden bilgisayarlar ve tabletler olmak üzere USB-C girişli cihazlara NT-USB Mini veya RØDECaster Pro'yu bağlamak için de idealdir.

RØDECaster Pro'yu bilgisayara bağlayan bir RØDE SC17 kablosu

SC18: USB-C - USB-A Kablosu (1.5 m)

SC18, USB-C’den USB-A’ya bağlantı kablosudur. 1.5 metre uzunluğunda, NT-USB Mini veya RØDECaster Pro gibi USB-C cihazlarını USB-A girişli cihazlara bağlamak için idealdir.

SC19: Lightning Aksesuar Kablosu (USB-C’den Lightning’e)

SC19, USB-C mikrofonları iOS aygıtlarına bağlamak üzere tasarlanmış, 1,5 m uzunluğunda, MFi sertifikalı bir Lightning aksesuar kablosudur (USB-C’den Lightning’e).

SC20: Wireless GO II için USB-C - USB-A (Ayrı olarak satılmaz)

SC20, Wireless GO II'yi USB-A’ya sahip bir cihaza bağlamak için kullanılan, USB-C’den USB-A’ya bağlantı kablosudur. 1.5 m uzunluğundaki SC18'den daha kısadır ve yalnızca Wireless GO II ile gelir (Ayrı olarak satılmamaktadır).

VC1: 3.5 mm TRS Uzatma Kablosu (3 m)

VC1, 3.5 mm çıkışlı herhangi bir mikrofon veya kulaklığın mesafesini artırmak için kullanılan 3 m uzunluğunda bir stereo ses uzatma kablosudur.

 VXLR: 3.5 mm TRS Minijack - XLR Adaptör

VXLR, Wireless GO serisi olmak üzere 3.5 mm TRS çıkışlı, herhangi bir güç kaynağı ihtiyacı olmayan mikrofonu; mikser, mikrofon pre-amplifikatör, kaydedici ve ses arayüzü gibi XLR girişli cihazlara takabilmek için kullanılan, 3.5 mm’lik TRS minijak’ten XLR’e dönüştürücü bir adaptördür.

VXLR+ - 3.5 mm TRS Minijack - XLR Adaptör (Güç Dönüştürücüsüyle birlikte)

VXLR+, 3.5 mm TRS Minijak’tan XLR adaptörüne bağlayan, 12-48V fantom gücünü 4V giriş gücüne de dönüştüren; VideoMicro, VideoMic GO ve yaka mikrofonları gibi giriş gücü gerektiren 3.5 mm’lik mikrofonlarla kullanım için mükemmel bir adaptördür.

VXLR Pro: Transformer-balanced 3.5 mm Minijack - XLR Adaptörü (Güç Dönüştürücüsüyle birlikte)

VXLR Pro, 12-48V fantom gücünü 4V girişli güce dönüştüren, 3.5 mm Minijak TRS’ten – XLR’e dönüştürücü adaptördür. Ayrıca dengesiz bir sinyali dengeli hale dönüştürmek için kullanılan dahili bir transformatöre sahiptir. Böylece, bir boompole sopasına takılı olan VideoMic NTG gibi daha uzun kabloların gerekli olduğu durumlarda, kamera üstü shotgun mikrofonlarda kullanmak için idealdir.

RØDE'un tüm kablo serilerine buradan göz atın.

Etiketler: RØDE |

İLGİLİ ÜRÜNLER

SC11

SC11

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺781,61
Stok Durumu: 16 Stokta Var

275 mm. TRS Y-Splitter kablo

SC1

SC1

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺977,01
Stok Durumu: 11 Stokta Var

Profesyonel 3.5 mm patch kablo

SC2

SC2

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺547,12
Stok Durumu: 2 Stokta Var

Profesyonel 3.5 mm patch kablo

SC3

SC3

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺547,12
Stok Durumu: 17 Stokta Var

Profesyonel 3.5 mm patch kablo

SC4

SC4

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺547,12

Profesyonel 3.5 mm patch kablo

SC7

SC7

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺664,37
Stok Durumu: 90 Stokta Var

VideoMic Go ve Video Micro'yu iPhone veya iPad gibi TRRS uyumlu cihazlara bağlamak için yüksek kaliteli  patch kablo

SC8

SC8

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺1.485,05
Stok Durumu: 3 Stokta Var

VideoMic Go / VideoMicro için 6 mt. 3.5 mm patch kablo

SC9

SC9

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺1.289,65
Stok Durumu: 17 Stokta Var

1.5 metre TRRS Kablo

SC10

SC10

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺1.094,25
Stok Durumu: 21 Stokta Var

32 cm. Flex TRRS Kablo

SC17

SC17

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺937,93
Stok Durumu: 5 Stokta Var

1.5 mt. USB-C <-> USB-C Flat kablo

SC18

SC18

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺703,61
Stok Durumu: 24 Stokta Var

1.5 mt. USB-C <-> USB-A Flat kablo

SC19

SC19

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺1.406,89
Stok Durumu: 3 Stokta Var

1.5 mt. USB-C <-> Lighting Flat kablo

RØDE Microphones, Avustralyalı bir iş insanı tarafından Sydney'de 1967 yılında kurulmuş bir ses firmasıdır. 10 dönümlük bir alana yayılan fabrikasında 60 milyon dolarlık hassas üretim cihazlarına ve 250 kişiyi aşkın uzman kadroya sahiptir. Sydney dışında Los Angeles, New York, Hong Kong, Shenzhen ve Seul'de ofisleri bulunan RØDE, 117 ülkede satış yapmaktadır. RØDE, özellikle video mikrofonları pazarında takip edilen bir lider üretici durumdadır.

İLGİLİ YAZILAR

Karşılaştırma listesine eklendi.