Kablosuz İçerik Oluşturma Mikrofonları: Sizin İçin Doğru RØDE Mikrofon Seçimi Hangisi?

Gün be gün üretilen taze içeriklerin sayısı inanılmaz…Dünyanın dört bir yanındaki haber muhabirlerinden niş video üreticilerine, film yapımcılarına, amatörlere ve profesyonellere kadar birçok kişi, bilgilendirmek ve eğlendirmek için aralıksız çalışıyor ve bu içerik üreticilerinin çoğunun kablosuz olarak çalışması gerekiyor.

Kablosuz mikrofonları kullanmanın birçok yararı var. Çoğu kişi bunları eller-serbest kolaylığı ve sade görüntüsünden dolayı kullanıyor, birçok kişi için de kablosuz kullanım olmazsa olmazdır. Hangi alanda çalışıyor olursanız olun, işinizi yapmanızı sağlayacak bir kablosuz RØDE mikrofon mutlaka mevuttur. Haydi, ürün yelpazemizdeki farklı seçeneklere bakarak hangisinin sizin için en iyisi olabileceğini bulalım!

RØDE Kablosuz Mikrofonlar Üzerine Bir Not

Başlamadan önce, bütün kablosuz RØDE mikrofonların ilgili alıcıları ve vericileri arasında sesi yaymak için 2.4GHz dijital aktarım kullandığını belirtmekte fayda vardır. Bu, her ülkede lisanssız bir radyo frekansıdır, yani bunlar, Dünya’nın herhangi bir yerinde hiçbir problem yaşamadan kullanılabilir. Ayrıca, bütün RØDE kablosuz ürün yelpazesi, en iyi frekanslar arasında otomatik olarak tarama ve atlama yapan frekans atlatma sistemini kullanır. Bu da en güçlü sinyalin kullanılmasını sağlayarak her zaman güvenilir kablosuz sesin alınmasını sunar. 

Wireless GO

Kablosuz RØDE ailesinin en yeni üyesi olan Wireless GO, çok çeşitli içerik üreticileri için mükemmel bir ses çözümüdür. Her biri 31 gram ağırlığındaki alıcısı ve vericisi ve bir kibrit kutusundan küçük boyutları ile oldukça kompakt bir yapıya sahiptir. Ancak, onu gerçekten diğerlerinden ayıran; vericiye dahil edilen çok yönlü kondenser mikrofondur; bu da yaka mikrofonu olarak işlev görerek size gerçek kablosuz ses deneyimini yaşatır!

Diğer temel özellikler:

  1. 70 m’ye kadar (görüş alanı içinde) çekim alanı, ancak, kalabalık RF (radyo frekansı) ortamlarında (alışveriş merkezleri, ofis binaları ve yoğun kentsel alanlar gibi) daha kısa menzilli kullanımlar için optimize edilmiştir.
  2. Tam şarjla 7 saate kadar kullanım süresi sunan dahili şarj edilebilir pil (USB-C ile şarj edilmiştir)
  3. 3 kademeli çıkış pedi: 0, -6 dB ve -12 dB
  4. Tüm yaka mikrofonları ile uyumlu
  5. Tek bir konumda 8 sisteme kadar kullanım

Wireless GO Kimler İçin Uygundur?

Wireless GO; kompakt, sorunsuz bir kablosuz çözümü arayanlar için mükemmeldir. Kurulumu ve kullanımı hızlı ve kolaydır, mükemmel bir ses kalitesi sunar ve yüksek RF aktivitesi olan çevrelerde kullanım için optimize edilmiş olup video içerik üreticileri, çevrim içi yayıncılar, YouTuberlar, anlık film yapımcıları, podcast yayıncıları, gazeteciler, işletmeler, eğitim kurumları ve daha fazlası için mükemmel bir seçimdir.

RØDELink Filmmaker Kiti

Film Yapımcısı Kiti, Wireless GO’nun büyük ağabeyidir ve 2015’te piyasaya sürüldüğünden beri kamerada bulunan kablosuz seste endüstri standardı haline gelmiştir. Wireless GO’dan daha büyüktür ve daha geniş kapsama alanına (ideal şartlarda 100 m ve ötesinde) sahiptir ve alıcı ve verici arasında görüş alanı olmadığında bile güçlü bir sinyalin iletilebilmesi için optimize edilmiştir; bu da,  Film Yapımcısı Kitini, kendilerini zorlu çekimlerde bulan film yapımcıları için mükemmel seçim hale getirir.

Diğer temel özellikler:

  • Alıcıda 0 db, -10 db veya -20 db’lik çıkış zayıflaması, ayrıca, vericide 0 db, + 10 db veya + 20 db’lik kazanç ayarları
  • MicroUSB'nin yanı sıra ünitelere de 30 saatten fazla güç sağlayabilen 2 adet AA pil ile çalışır
  • Yaka mikrofonuna takmak için 3.5 mm TRS soketi
  • Herhangi bir XLR mikrofonunu takmak için TX-M2 el mikrofonu ve TX-XLR adaptörü dahil olmak üzere diğer RØDELink vericileri ile alıcı uyumluluğu.

Film Yapımcısı Kiti Kimler İçin Uygundur?

Film Yapımcısı Kiti, profesyonel film yapımcılarından anlık içerik üreten YouTuberlara kadar her türlü içerik yaratıcısının donatımında kendisine yer bulmuştur. Açıkçası, Wireless GO ile benzerlik kurulabilir; ancak, birini, sizin için diğerinden daha uygun kılacak bazı önemli farklılıklar vardır. Daha detaylı karşılaştırma için RØDE Filmmaker Kit vs Wireless GO(RØDE Film Yapımcısı Kiti ve Wireless GO arasındaki farklar) makalesini inceleyiniz.

RØDELink Newshooter Kiti

Adından da anlaşılacağı üzere RØDELink Haberci Kiti, haberciler ve gazeteciler için mükemmeldir; fakat daha geniş bir yelpazedeki kullanım alanları için de uygundur. Film Yapımcısı Kiti ile arasındaki temel farklılık; herhangi bir XLR mikrofon ile kullanım için tasarlanmış vericidir (aslında, alıcı her iki kitte de aynıdır). Bu, onu, son derece çok yönlü bir kablosuz sistem yapar. Yayın kalitesindeki kamera sesi için bir el mikrofonu (Reporter’ımız gibi) takın veya cihazda kablosuz ses için bir shotgun mikrofonu (NTG serimiz gibi) bağlayın.

Diğer temel özellikler:

  • Verici üzerinde dört kademeli kazanç kontrolü (0 db, +10 db veya +20 db, +30 db), ayrıca, alıcıda 0 db, -10 db veya  20 db’lik çıkış zayıflaması (Film Yapımcısı Kitinde olduğu gibi)
  • 2 adet AA pil ile çalışır (Sony NP-F şarj edilebilir piller ile de kullanılabilir)
  • Sesin doğrudan dinlenebilmesi için kulaklık çıkışı (seviye kontrolü ile)
  • OLED ekran
  • 48 v fantom gücü
  • (gerekirse) Yaka mikrofonu veya kulaklıklı mikrofon takmanız için 3.5 mm TRS girişi
  • Bel çantası işlevi gören su geçirmez bir çanta ile gelir.


Haberci Kiti Kimler İçin Uygundur?

Haberci Kiti, daha profesyonel sonuçlar isteyen birçok farklı içerik üreticisi için uygundur: çok yönlü bir kablosuz çözümü arayan haberciler ve gazeteciler, video grafikerler, film yapımcıları, ses mühendisleri, ses tasarımcıları ve daha fazlası.

RØDELink Performer Kiti

Performer Kiti; canlı yayın, sunumlar, dersler ve daha fazlası için şık, masaüstü kablosuz sistemimizdir. Film Yapımcısı ve Haberci kitlerinden farklı olarak, güçlü bir masaüstü alıcısıyla (RX-DESK) ve M2 canlı mikrofonumuzun (M2 live mic) kablosuz versiyonu olan kablosuz el mikrofonu (TX-M2) ile gelir.

Diğer temel özellikler:

  • Alıcıda dört kademeli kazanç ayarı (-20, -10, 0, +30 dB)
  • Sinyal seviyelerini, pili, sinyal gücünü ve daha fazlasını izlemek için alıcıda dijital ekran
  • Alıcıda mikrofon ve line çıkışları
  • Alıcı için güç kaynağı ve mikrofon için dahili bir şarj edilebilir pil ile besleme
  • Yüksek kaliteli, kondansatörlü mikrofon
  • Azaltılmış kullanım (mikrofonun el ile tutulması sırasında oluşan sesler) gürültüsü
  • Mikrofonda ses kesme düğmesi ile alıcıda ses kesme iptal edici düğmesi

Performer Kit Kimler İçin Uygundur?

Performer Kiti, konu içerik oluşturma olduğunda, muhtemelen en az alakalı RØDE ürünüdür. Canlı yayınlar ve sunumlar için, yani, müzisyenler, canlı ses mühendisleri, düğün DJ’leri, iş dünyası profesyonelleri, eğitim kurumları ve daha fazlası için en uygun üründür. Bunlarla birlikte, bunu iş akışınıza nasıl uyduracağınız tamamen sizin elinizde!

Kablosuz İçerik Oluşturma Mikrofonları: Sizin İçin Doğru RØDE Mikrofon Seçimi Hangisi?

Gördüğünüz üzere, her türlü içerik üreticisine ve her türlü içerik üretimine uygun kablosuz RØDE mikrofon vardır. Sizin için en uygun seçenek, aslında tamamen, ne üzerine çalıştığınıza, kendinizi nasıl bir ortamda bulduğunuza ve hangi tür aksesuarlara ve özelliklere ihtiyaç duyduğunuza bağlıdır.

Film için ses kaydetmek üzere yaka mikrofonlarını ve shotgun mikrofonlarını kullanabilen bir şey mi istiyorsunuz? Haberci Kiti tam da size göre! Video içeriklerini için yüksek kalitede sesi yakalayabilen kompakt ve oldukça portatif bir şey mi istiyorsunuz? Wireless GO sizin için mükemmel bir seçim! Karmaşık çekimler için daha fazla menzile ve daha uzun pil ömrüne sahip bir şey mi istiyorsunuz? Film Yapımcısı Kitine bakın! Bir canlı yayın ya da bir konferans için güçlü ve güvenilir, kablosuz bir mikrofona mı ihtiyacınız var? Performer Kiti sizin için üretildi!

RØDE kablosuz mikrofon ürün yelpazesini incelemek için buraya tıklayın, RØDELink serisi hakkında daha fazla bilgi almak için ise buraya tıklayın.

İLGİLİ ÜRÜNLER

RØDELink Filmmaker Kit
  • Indirim

RØDELink Filmmaker Kit

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺18.348,38
Stok Durumu: 13 Stokta Var

Telsiz mikrofon seti

RØDELink Performer Kit
  • Indirim

RØDELink Performer Kit

favorite

Üye girişi yapınız
Fiyat ₺27.659,51

Telsiz mikrofon seti

RØDE Microphones, Avustralyalı bir iş insanı tarafından Sydney'de 1967 yılında kurulmuş bir ses firmasıdır. 10 dönümlük bir alana yayılan fabrikasında 60 milyon dolarlık hassas üretim cihazlarına ve 250 kişiyi aşkın uzman kadroya sahiptir. Sydney dışında Los Angeles, New York, Hong Kong, Shenzhen ve Seul'de ofisleri bulunan RØDE, 117 ülkede satış yapmaktadır. RØDE, özellikle video mikrofonları pazarında takip edilen bir lider üretici durumdadır.

İLGİLİ YAZILAR

Karşılaştırma listesine eklendi.