RØDE Filmmaker Kit vs Wireless GO: Sizin için Hangisi Doğru?

Film yapımcıları ve kameramanlar, vlogger'lar ve gazeteciler, müzisyenler ve ses mühendisleri, eğitmenler ve profesyoneller - Kablosuz mikrofonlar bir çok çeşitli içerik yaratıcısı için önemli bir takım parçasıdır ve RODE serisi bir çok ihtiyacı karşılayacak cözümlere sahiptir. En popüler önerilerimizden ikisi, 2015 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana kamerada kablosuz ses için endüstri standardı, "bestseller" RODELink Filmmaker Kit - ve dünyanın en küçük ve en kullanışlı kablosuz mikrofon sistemi olan Wireless GO.

Her ikisi de çok çeşitli kullanım durumları için mükemmel seçeneklerdir ve bunları dünya çapında her yerde kristal netliğinde ses veren video düzeneklerinde bulabilirsiniz. Fakat, bu ikisi farklı ürünlerdir ve sizin için en uygun seçenek yapacağınız çekim türüne bağlıdır.

Bununla birlikte, bir çok modern kreatifte olduğu gibi, kendinizi çekimler sırasında çok farklı durumlarda bulursanız, hem Filmmaker Kiti hem de Kablosuz GO, sizin için doğru olacaktır!

Benzerlikler ve Farklılıklar Nelerdir?

İletim Türü

Hem Filmmaker Kiti hem de Kablosuz GO, vericiden (TX) alıcıya (RX) yayın kalitesinde ses iletmek üzere 128-bit şifrelemeli 2.4GHz dijital iletim kullanır. Bu, her ülkede lisans gerektirmeyen bir radyo frekansıdır (RF), yani dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir sorun olmadan kullanılabilir. Her ikisi de, her zaman mümkün olan en güçlü sinyali yakalamak için otomatik olarak arama yapan ve en iyi frekanslar arasında sıçrayan bir frekans atlatma sistemini kullanır.

Menzil

Wireless GO, 70 metreye kadar ve hatta bazı koşullarda ötesinde güçlü ve net bir sinyal alacaktır. Uzak mesafelerde sağlam bir bağlantı sağlamak için RX (alıcı) ve TX (verici) 'in görüş hattında konumlandırılması önemlidir. Wireless GO, yoğun RF ortamlarında ve birçok kablosuz teknolojinin (Wi-Fi, Bluetooth, kablosuz telefonlar vb.) kullanıldığı yerlerde sorunsuz çalışmak üzere optimize edilmiştir. Buna alışveriş merkezleri, kongre merkezleri, ofisler, kalabalık kentsel alanlar, hatta kendi eviniz de dahil.

Mikrofon Tipi

Wireless GO'nun bu kadar kullanışlı bir kablosuz çözüm olmasının temel nedenlerinden biri, TX ünitesine yerleştirilmiş çok yönlü mikrofona sahip olmasıdır. Kompakt bir form faktörü sayesinde, yani kolayca bir gömlek, kravat, ceket veya herhangi bir yaka üzerine takılabileceği ve saniyeler içinde kullanıma hazır olabildiği için - gerçekten kablosuz ses kaydı yapabileceğiniz anlamına gelir. Daha fazla esneklik için 3.5mm mikrofon girişine sahiptir, böylece en sevdiğiniz yaka mikrofonunu da Wireless GO'ya bağlayabilirsiniz. Üzerindeki mikrofonun kullanımının uygun olmadığı koşullarda Lavalier GO mikrofon ile çok daha esnek kullanım mümkün olabilmektedir.

Filmmaker Kit, yaka mikrofonu ile kullanım için 3,5 mm'lik TRS soketi olan daha geleneksel bir kablosuz sistemdir. Filmmaker Kitinin, mikrofonların bağlantı soketini kilitleyerek, daha zorlu çekim şartlarını uygun hale getirirken Kablosuz GO'nun hızlı ve kolay bir mikrofon bağlantısı için standart bir 3.5mm TRS mikrofon girişi içerdiğine dikkat edilmelidir.

Hem Filmmaker Kiti hem de Wireless GO, HS2 ürünümüzde olduğu gibi bir kulaklık mikrofonuyla kullanılabilir. Her iki sistemde de bir XLR mikrofonu kullanabilirsiniz, ancak hiçbiri phantom güç sağlamadığından mikrofonun kendi kendini beslenmesi gerekir. Bunu yapmak için, XLR - 3,5 mm TRS kablosuna ihtiyacınız olacaktır. Filmmaker Kiti RODELink serisinin bir parçası olduğu için, elde taşınabilir bir kablosuz mikrofon olan (TX-M2) ve phantom güç sağlayabilen XLR bağlantılı bir verici de dahil olmak üzere (TX-XLR) diğer form faktörlerine sahip RODELink vericileri ile de kullanılabilir.

Bataryalar

Wireless GO, USB-C ile tekrar doldurulabilen ve çekim sırasında 7 saate kadar dayanabilen, ki bu sahada çoğu senaryo için oldukça yeterlidir, yüksek kaliteli dahili Lityum Polimer pil içerir. Eğer daha fazla enerjiye ihtiiyaç duyarsanız, bir güç kaynağını takın ve çekime devam edin! Batarya, çok sayıda şarj etme döngüsü boyunca, yoğun kulanımlarda bile aralıksız olarak güvenilir performans sağlayacaktır. Filmmaker Kiti, mikro USB'nin yanı sıra 30 saatten fazla güç sağlayan 2 adet değiştirilebilir AA pil ile de çalışabilir

Kazanç Ayarı

Filmmaker Kit ve Wireless GO, sesinizin her zaman temiz ve net olmasını sağlamak için kullanışlı kazanç kontrollerine sahiptir. Wireless GO, RX üzerinde 0dB, -6dB ve -12dB çıkış ayarı sunar. Fakat Filmmaker Kit, sesinizin dinamik aralığı üzerinde daha iyi kontrol sağlayan, RX üzerinde 0db, -10db veya -20db çıkış zayıflaması, ve TX'in üzerinde 0db, + 10db veya + 20db kazanç sağlayan bir anahtar sunar.

Diğer Özellikler

Filmmaker Kiti, ses kısma anahtarı (ve sessiz mod kilidi), 8 farklı kanal arasında geçiş yapma seçeneğiyle hızlı tek dokunuşla eşleştirme özelliği, durum gösterge LED'i, pil ömrünü, sinyal durumunu, seviyesini ve pik uyarısını gösteren OLED ekranı dahil olmak üzere birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Filmmaker Kit RODELink ürün grubundaki diğer alıcı ve vericilerle de uyumlu olduğundan, gelecekte daha fazla esneklik ve yükseltme seçenekleri sunar.

Wireless GO birkaç saniye içinde tek dokunuşla eşleştirme özelliğine sahiptir (ve üniteler kutuda eşleşmiş olarak hazır gelir). Ekran pil ömrünü, giriş seviyesi, çıkış seviyesi ayarını ve sinyal gücünü gösterir. Pil ömrünün korunmasına yardımcı olmak için ekranda faydalı bir “Dim Mod” u vardır. Kutuda, rüzgar gürültüsünü engellemeye yardımcı olacak iki adet “dead kitten” rüzgar kesici ile kameralara ve diğer kayıt cihazlarına bağlayabilmek için bir SC2 kablosu bulacaksınız. Wireless GO akıllı telefonlar ile de kullanılabilir, bunun için sadece SC7 kablosuna ihtiyacınız olacak.

Bağlantılar açısından, Filmmaker Kit RX çıkarılabilir bir "cold shoe" bağlantısının yanı sıra, bir kayış veya kamera çantasının askısına yerleştirmeniz gerektiğinde kullanılabilecek sağlam bir klipse sahiptir. Dahiyane bir şekilde, Wireless GO RX klipsi cold shoe bağlantısı görevini de üstlenir.

Hem Wireless GO hem de Filmmaker Kiti, aynı anda aynı yerde 8 sisteme kadar kullanılabilir.

Boyutlar          

Boyutlar Filmmaker Kiti ve Wireless GO ürününü birbirinden ayıran en önemli farklılıklardan biridir. Daha fazla özellik, daha fazla çeşitlilik ve değiştirilebilir pilleri sebebi ile; 190'ar gram gelen TX ve RX ile 111m x 65mm x 52 mm ölçülerinde olduğu için Filmmaker Kiti tabiki daha büyük ölçüde olacaktır. Diğer taraftan, Wireless GO, her biri sadece 31g ağırlığında olan ve 44×45.3×18.5mm (TX) ve 44x46.4x 18.5mm (RX) ölçülerinde olan RX ve TX sayesinde oldukça küçüktür, bu kadar kullanışlılık daha büyük bir cihaz ile mümkün olmazdı. Wireless Go her zaman kullanıma hazır, bir çantaya kolayca atılabilen kompakt boyutları sayesinde, görünmeyen bir kablosuz mikrofon arayanlar için mükemmel bir üründür.

RODE Filmmaker Kit vs Wireless GO: Sizin için Hangisi Doğru?

Filmmaker Kiti ve Wireless GO'nun birçok benzerliği paylaştığını görebileceğiniz gibi - her ikisi de inanılmaz kalitede ses sunar - ancak bazı önemli farklılıklar da vardır. Kısacası, Wireless GO kurulumu ve kullanımı hızlı, mükemmel ses kalitesi sunan ve yüksek RF etkinliğine sahip ortamlarda kullanım için iyileştirilmiş inanılmaz derecede kompakt ve çok yönlü kablosuz bir çözümdür. Vlogger'lar, yüksek tempolu içerik geliştiren kişiler veya kompakt, zahmetsiz bir kablosuz çözüm arayan herkes - bu ürün sizin için.

Diğer taraftan, Filmmaker Kiti daha geniş bir yelpazede, daha uzun batarya ömrü, ek verici ve alıcı seçenekleri ve daha kapsamlı özellikleriyle daha esnektir - ek mikrofon ve kayıt cihazları ile çalışacağınız daha karmaşık çekimler için idealdir.

Peki sen ne tür bir film yapımcısısın?

RØDE Microphones, Avustralyalı bir iş insanı tarafından Sydney'de 1967 yılında kurulmuş bir ses firmasıdır. 10 dönümlük bir alana yayılan fabrikasında 60 milyon dolarlık hassas üretim cihazlarına ve 250 kişiyi aşkın uzman kadroya sahiptir. Sydney dışında Los Angeles, New York, Hong Kong, Shenzhen ve Seul'de ofisleri bulunan RØDE, 117 ülkede satış yapmaktadır. RØDE, özellikle video mikrofonları pazarında takip edilen bir lider üretici durumdadır.

İLGİLİ YAZILAR

Karşılaştırma listesine eklendi.