Evde Müzik Kaydetmek için USB Mikrofon Nasıl Kullanılır?

USB mikrofon kullanmak, evde müzik kaydetmek için en kolay yoldur. İster sosyal medyada hayranlarınızla paylaşmak için performansınızı kaydediyor olun, ister bir odisyon ya da akademik sunum yapın veya bir müzik dersi paylaşın; kaliteli bir USB mikrofon, basit bir kayıt yazılımı olan bilgisayar ve ses prodüksiyonu konusunda bazı temel bilgiler, harika ses kayıtları yaratmanız için gerekenlerdir.

Aşağıda, kurulumun yapılması, kayıt yapmak için alan seçimi ve mikrofon yerleşimi dahil olmak üzere evde kayıt yapmak için USB mikrofon kullanmanın bazı temel konularına göz atacağız.

RODE podcaster mikrofon

USB Mikrofon Seçimi

RØDE portföyünde birçok USB mikrofon bulunmaktadır. Her mikrofon, yüksek kaliteli A/D dönüştürme ve sinyal işleme özelliği sunar ve size çok çeşitli kayıt uygulamalarında stüdyo kalitesinde ses sağlar. Hepsinde farklı montaj seçenekleri ve alınan sesi duyabilmeniz için bir kulaklık çıkışı bulunur. Fakat, aralarında birini diğerine tercih etmenize sebep olabilecek bazı farklar var;

NT-USB

NT-USB, çıkarılabilir bir pop filtresi ve tripod masa standına sahip bir side-address kondenser mikrofondur ve harici bir mikrofon standı ile şok emici takmak için kilitli taban mekanizmasına sahiptir. Bu mikrofon iki düğme içerir: kulaklık çıkışı için seviye kontrolü ve doğrudan mikrofon sinyali ile bağlı olduğu cihazın çıkış sinyali arasındaki miks için gecikme sorunlarını azaltmaya yardımcı olan bir miks kontrolü.

NT-USB Mini

NT-USB Mini diğer bir side-address kondenser mikrofondur. NT-USB'den daha kompakttır ve dahili bir pop filtresine, mikrofon standına veya masa üstü mikrofon koluna takabilmek için kolayca çıkarılabilen manyetik bir tabana ve esnek konumlandırma için entegre 360 ​​derecelik yana açılır kola sahiptir. NT-USB Mini daha basit kontrollere sahiptir; Kulaklık çıkış seviyesi için bir ayar düğmesi ve gecikmesiz dinleme için bir 0-latency düğmesi.

Podcaster

Podcaster, vokal uygulamaları ve daha yüksek sesli kaynakları kaydetmek için ideal olan bir end-address dinamik mikrofondur. Bu mikrofon dahili bir pop filtresine sahiptir, ancak NT-USB ve NT-USB Mini gibi bir tripod veya taban montaj aparatı ile birlikte gelmez; harici bir stüdyo kolu veya birlikte gelen "ring mount" kullanılarak mikrofon standı ile kullanılmalıdır. Gecikmesiz dinleme özelliğine sahip bir kulaklık çıkışı ve kulaklık seviyesi ayarı için bir ayar düğmesine sahiptir.

VideoMic NTG

VideoMic NTG, aslında bir kamera üstü shotgun mikrofon olduğu için, serideki diğer mikrofonlardan farklıdır. Ekstra kayıt esnekliği için, bir USB çıkışının yanı sıra standart bir 3.5 mm çıkışa sahiptir, böylece doğrudan bir bilgisayara ve bir kameraya kayıt yapabilirsiniz. Eğer bir videografiker ve müzisyenseniz ve çok yönlü bir kayıt çözümüne ihtiyacınız varsa bu mükemmel bir seçenek olacaktır.

USB Mikrofon Kurulumu

RØDE USB mikrofonların kurulumu ve kullanımı inanılmaz derecede kolaydır. XLR mikrofonlarda olduğu gibi bir ses kartına ihtiyacınız yoktur. USB mikrofonu bilgisayarınızın USB girişine taktığınızda kaydetmeye hazır olur. Bunlar sınıf-uyumlu (class-compliant) USB aygıtlarıdır, yani çalıştırmak için ek bir yazılım veya sürücü gerekmez.

Mikrofonunuzu bağlar bağlamaz, bunu bilgisayarınızda giriş ve çıkış aygıtınız olarak seçmeniz gerekecektir. Buna sisteminizin ses ayarları üzerinden ulaşılabilir. Bilgisayarınızın mikrofondan ses aldığına emin olmak için hızlı bir test yapın- mikrofona konuşurken seviye ölçerin hareket ettiğini görmelisiniz. Ayrıca, mikrofonu kayıt yazılımınızda giriş ve çıkış aygıtınız olarak seçmeniz gerekir.

Kendinizi kayıt yaparken dinleyebilmeniz ve sesinizi işiniz bittikten sonra dinleyebilmeniz için kulaklık takmanız önerilir. Bu ayrıca, sesinizi dinlemek için bilgisayarınızın yerleşik hoparlörlerini kullandığınızda oluşabilecek "feedback" problemlerinin yaşanmamasını da sağlar. Tüm RØDE USB mikrofonlar, yüksek kaliteli dahili kulaklık çıkışına sahiptir.

İyi Bir Kayıt Alanı Seçimi

Herhangi bir kayıt işlemi yaparken, kayıt ortamının sesi nasıl etkileyebileceğini düşünmek gerekir ve bu özellikle müzik kaydederken çok önemlidir. Doğal olarak çoğumuzun evde ses yalıtımlı bir stüdyoya erişimi yok, fakat iyi bir kayıt almak için buna ihtiyacınız yok. Ancak ortamın sesinizi olumsuz etkilemediğinden emin olmak için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir.

Sert tahta zeminler, beton duvarlar ve yüksek tavanlar gibi birçok yansıtıcı yüzeye sahip olan odalar, kayıtlarınızda fazla yankı "echo" yapacak ve seslerin uzaktan geldiği izlenimi verecektir. Genellikle bu istenen bir durum değildir (ya da istenebilir- bu size bağlı!).

Daha küçük ve daha az yansıtıcı yüzeye sahip bir alan seçin; yatak odası veya çalışma odası gibi. Halı, kilim, kitaplık ve perdelerin hepsi bu yansımaları azaltmaya yardımcı olacak ve bu da kaydınıza sıcaklık ve netlik getircektir. Ayrıca trafik gürültüsünü almamak için camları ve klima gibi kayıt sırasında arka plan gürültüsü yapacak her şeyi kapattığınızdan emin olun. Kayıt alanınız daha kalıcı bir yer olacaksa, bazı akustik paneller yerleştirmeyi de düşünebilirsiniz.

RODE NT-USB Mini

Mikrofon Yerleşimi

Düşünülecek bir sonraki şey mikrofonun yerleşimidir. Genel konuşmak gerekirse, mikrofonun ses kaynağına yakın olmasını istersiniz; ama ne kaydettiğinize bağlı olarak, farklı mesafeler de deneyebilirsiniz.

Vokal kaydederken mikrofondan yaklaşık 20 cm uzakta olmayı hedefleyin. Yumuşak bir şekilde şarkı söylüyorsanız, daha dolgun bir ses için mikrofonun ızgarasına yaklaşmayı deneyin veya yüksek sesle şarkı söylüyorsanız, daha açık, deneysel bir etki elde etmek için mikrofonu geriye doğru çekmeyi deneyin.

Akustik gitar kaydediyorsanız, mikrofonu biraz daha uzağa yerleştirin ve mikrofonun enstrümanın merkezine doğrultulduğundan emin olun. Bu size dengeli bir ses verecektir, ama tonu nasıl etkilediğini görmek için farklı konumlarla deney yapabilirsiniz. Elektro gitar için mikrofonu, amp hoparlörün ortasından yaklaşık 10 cm uzağa yerleştirmek size temiz ve net bir ses verecektir.

Evde kayıt söz konusu olduğunda, öğrenilecek ve deneyecek çok şey var. Bir USB mikrofonu kullanmak ve yukarıdaki adımları izlemek size başlamak için harika bir platform sunacaktır, ama tabii ki bu sadece bir başlangıç. İyi şanslar ve mutlu kayıtlar!

Compel 1989 yılında Steinberg firmasının Türkiye distribütörlüğünü yaparak hayatına başladı. Yıllar içerisinde müzik ve post prodüksiyon stüdyolarının ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli firmaların distribütörlüğünü üstlenerek hizmet vermeye devam etti. Günümüzde 20'yi aşkın firmanın Türkiye distribütörlüğünü yaparak elektronik müzik ekipmanı ithalatı ve satışı yapmaya devam etmektedir.

İLGİLİ YAZILAR

Karşılaştırma listesine eklendi.