Film 101 Audio: Video Mikrofonunuz için Diğer 5 Kullanım Alanı

Film yapımcılarının çoğu, işe başladıklarında bütçe sebebiyle kısıtlanır. Bu birçok yönden aslında olumlu bir şey: Bu sizi, alabileceğiniz donanımdan en iyi şekilde yararlanmanız için yaratıcı olmaya zorlar. Buradan önemli bir ders çıkmaktadır: donanımınızı nasıl kullandığınız sahip olduğunuz donanımdan daha önemlidir.

Mikrofonlar çok yönlü araçlardır. Hepsinin kullanım amacı vardır ve bazı senaryolarda özellikle iyi performans göstermeleri için tasarlanmış olsalar da, sonunda hepsi aynı şeyi yapar: sesi yakalar. RØDE VideoMic serisi, özellikle farklı ses kayıt senaryolarına uyarlanabilir. Henüz bu işe yeni başlıyorsanız ve sesi yakalamak için ihtiyacınız olan tüm farklı mikrofon seçeneklerini göze alamıyorsanız, endişelenmeyin; Bir VideoMic ile yapabileceğiniz çok fazla şey var. İşte aklınıza gelmeyen 5 şey!

Video Mikrofonu El Mikrofonu Olarak Kullanmak

Kamera önünde hızlı bir sunum için elde taşınabilir bir mikrofona ihtiyaç duyduğunuz, ancak RØDELink Newsshooter Kit gibi bir kablosuz kurulum için zamanınız olmadığında veya bir XLR mikrofonunu kayıt cihazına yerleştirmekle zaman kaybetmek istemediğiniz gibi durumlarda sık sık kendinizi buluyorsanız, VideoMic gerçekten bunun için sağlam bir çözümdür.

Joby GorillaPod gibi bir kamera ayağına ihtiyacınız olacak (zaten yoksa hemen edinin, her türlü hızlı film yapımları için bu çok kullanışlı olacaktır) veya mikrofonunuzu monte edebileceğiniz başka bir şey olmalıdır. Basitçe mikrofonunuzu dayanağın cold shoe slotuna yerleştirin, mikrofonun ön kısmını yüzünüze doğru eğin ve kayda başlayın.

Ayrıca mikrofonunuzu kameraya uzaktan bağlamak için SC8 veya VC1 gibi bir uzatma kablosuna da ihtiyacınız olacak. Ya da kameranıza dolanacak bir kablo istemiyorsanız, mikrofonunuzu cebinizdeki bir kayıt cihazına takın (iPhone - sadece bir SC4 adaptörüne ihtiyacınız olacak) ve post production sırasında sesi senkronize edin.

Video Mikrofonu Masaüstü Mikrofonu Olarak Kullanmak

Kaliteli bir masaüstü mikrofonuna ihtiyaç duyan bir vlogger, bilgisayar oyuncusu veya yayıncı iseniz, Videomic sizin için en uygun çözüm olacaktır. Yine, sesinizi nasıl kaydettiğinize bağlı olarak doğru kablolama ve adaptörlerin yanı sıra, mikrofonunuzu yerleştirmek için sadece bir dayanağa (Mount) ya da küçük bir tripoda ihtiyacınız olacak. Örneğin, RØDE AI-1 gibi bir USB ses arabirimi kullanan bir yayıncı iseniz, mikrofonunuzu XLR girişine takmak için bir VXLR'ye (mikrofonunuza bağlı olarak VXLR +’a) ihtiyacınız olacaktır.

Mikrofonu doğrudan bilgisayarınıza bir SC4 adaptörü kullanarak da bağlayabilirsiniz. Ayrıca tüm bilgisayar üreticileri farklı özelliklere ve farklı giriş türlerine sahip olduğundan, bazı VideoMic cihazların bazı bilgisayarlarla çalışmayacağını aklınızda bulundurun.

VideoMic cihazınızın bilgisayarınızla çalışıp çalışmayacağını anlamak için önce bilgisayarınızın ne tür bir giriş kullandığını belirlemeniz gerekir. Bazı bilgisayarlarda kulaklık ve mikrofon girişi ayrı ayrı olacaktır. Bunlar genellikle TRS'dir, bu nedenle VideoMic cihazınızı bağlamak için herhangi bir adaptör kullanmanız gerekmez. Eğer bilgisayarınız aynı kulaklık / mikrofon girişlerini (veya headset girişi) kullanıyorsa, SC4 adaptörünü kullanmanız gerekir. Bu, TRS çıkışını VideoMic cihazınızdan bu tür giriş için uygun olan TRRS tipi konektöre dönüştürür.

MacBook Pro'nun bazı modelleri, harici bir mikrofonu yalnızca kendi gücünü sağlamıyorsa tanıyacaktır - örneğin VideoMic GO ve VideoMicro - bunlar Mac'inizin algılayacağı ve uyumlu bir mikrofon olarak tanımladığı bileşenlere sahiptir. Pille çalışan mikrofonlar bu bileşene sahip değildir ve bu yüzden bilgisayarınıza görünmez olabilir. Bu  gibi benzer sorunlar, kullanılan anakart ve ses kartına bağlı olarak bazı PC modellerinde de görünebilir.

Eğer emin değilseniz, daha fazla bilgi için servis ekibimize başvurun. Video Mkrofonunuz uyumlu değilse, ürün yelpazemizde NT-USB veya Podcaster gibi uygun fiyatlı, tak ve çalıştır model bir çok seçenek bulunmaktadır.

Video Mikrofonu Seslendirme için Kullanma

VideoMic serimiz seslendirme çalışmaları için bir çok sebepten dolayı mükemmeldir. Hepsi dar bir ses yakalama alanına, bu da mükemmel bir yönlülük sağlar -  etraftaki sesi reddeden odaklanmış bir kayıt için harikadır. Tümünde darbeleri ve tıkırtıları en aza indirgemek için yüksek kaliteli bir şok desteği bulunur. Tümü sert patlak ünsüzleri azaltmak için dahili bir pop-filtre ile gelir (‘s’, ‘p’, ‘t’); ve bazıları anında ton ve ses ayarlaması yapabilmek için kullanışlı EQ ayarlarına sahiptir.

Buradaki asıl nokta kayıt yapacak sessiz bir yer bulmak. Bir kayıt stüdyosundan bahsetmiyoruz, sadece kayıtlarınızda en az seviyede yankı olmasını sağlamak için evinizde akustik olarak “ölü” bir alan bulun. Halı kaplı yatak odanız tam olarak doğru bir yer olabilir, ancak odanızda çok fazla yansıtıcı yüzey ve çok fazla 'canlı' ses varsa, dolabınızın içinde veya dar ve kuytu bir yerde kayıt yapmaya çalışın.

VideoMic cihazınızı seslendirme çalışması için kullanıyorsanız, yukarıdaki elde taşınır mikrofon tekniğinin kullanılması, başka bir kullanışlı yöntemdir. Ayrıca, zengin profesyonel bir ses tonu elde etmek için mikrofona yakın ve nazik olmayı unutmayın.

Video Mikrofonu Kayıt Foleyi için Kullanma

Seslendirme sırasında olduğu gibi, Video Mikrofonlar, yönlülük özelliği, darbelere dayanıklı olmaları ve sağlam yapıları nedeniyle Foley için mükemmeldir. Ayrıca çok hafif ve kompakt olmaları sayesinde, nesneye kolayca yaklaşmanıza olanak tanır ve bu kendinizi Foley'i kaydederken sık sık garip pozisyonlara sokacağınız yerler için gerçekten faydalıdır. Yönlü mikrofonlar, ayak sesleri, çiğneme ve içme sesi,  veya gıcırtılı sandalye sesi gibi farklı sesleri kaydetmek için oldukça iyidir.

Video Mikrofonu Boom Mikrofonu Olarak Kullanma

VideoMic cihazınızı, röportajları, çekimdeki diyalogları veya kadrajda mikrofon görünmemesi gerken hertürlü çekimde kullanmamanız için hiç bir neden yok. VideoMic cihazınızı RØDE boompole'a bağlamak için 3/8 ”pivot adaptörünün yanı sıra, mikrofonunuzu fotoğraf makinenize bağlamak için SC8 veya VC1 gibi uzatma kablosuna ihtiyacınız olacaktır.

Daha fazla esneklik için, kablosuz bir mikrofon sistemini, mikrofonu kameranıza bağlamak için kullanabilirsiniz. Wireless GO bu noktada harika bir çözümdür (ve film yapımcılarının bütçesi için muhteşemdir). Vericiyi mikrofona yakın olan boompole’a takın, mikrofonu vericiye takın ve vericiyi kameranızdaki alıcıya bağlayın -işte son derece kompakt bir kablosuz boompole kaydı!

Bunlar videolarınızda VideoMic cihazınızı ses kaydetmek için kullanabileceğiniz sadece birkaç yöntem. Denemekten ve klasik kayıt yöntemleri dışında düşünmekten korkmayın !

RØDE Microphones, Avustralyalı bir iş insanı tarafından Sydney'de 1967 yılında kurulmuş bir ses firmasıdır. 10 dönümlük bir alana yayılan fabrikasında 60 milyon dolarlık hassas üretim cihazlarına ve 250 kişiyi aşkın uzman kadroya sahiptir. Sydney dışında Los Angeles, New York, Hong Kong, Shenzhen ve Seul'de ofisleri bulunan RØDE, 117 ülkede satış yapmaktadır. RØDE, özellikle video mikrofonları pazarında takip edilen bir lider üretici durumdadır.

İLGİLİ YAZILAR

Karşılaştırma listesine eklendi.